Södra Strandgatan från Södra Torget

Återigen en bild på Viskan, men det är ju stadens livsnerv på nåt sätt, här rinner ån förbi Borås Mekaniska Gummiväveri. Där gjorde man hängsleband, strumpeband o korsettväv, säkert utdöd produktion av detta i Sverige. Nu finns Älvsborgsteatern i denna fastighet. Men det är ju riktigt kul att få se spången från gatkanten ut till badhuset på Marieholm.
Ett badhus mitt i Viskan, hur fräscht kan vattnet ha varit efter att det runnit förbi alla färgerier i stan. I alla fall fanns det 2 badrum med 2 badkar i varje på denna lilla holmen. Bilden tagen runt sekelskiftet.
Viskan är vacker med en underbar stenmur som håller vattnet på plats, nu ser allt annorlunda ut enda som finns kvar är huset där Älvsborgsteatern finns i dag och att nu är busstorget utbyggt över hela Södra Strandgatan. Trädet som finns i vänster bildkant (Numera Anna Linds Park) finns fortfarande kvar.
Några Facebook kommentarer
-En vacker stads bild ändå
- En svunnen era. Har en pärm därifrån. Inte mycket mer kvar
- Gummiväveriet hade även ett företag i huset som hette Fox. Där jobbade jag i början en bit in på 60-talet med deras symaskiner.

 

PDF-fil