Lilla Kyrkogatan

Har fått 5 Borås tavlor av en medlem i Gamla Borås då dessa tavlor skulle slängas och kunde inte låta det ske. Så nu blir det 5 blogginlägg om dessa motiv. Dessa 5 tavlorna kommer att få pryda min vägg hemma där jag har alla mina andra Boråstavlor. Vet tyvärr inte årtalet på bilden.
Den första tavlan är en underbar vy från trappan vid Carolikyrkan ner mot Södra Strandgatan. Den vackra torgbrunnen som pryder Stora Torget mitt i bild. Kvarter Midas till vänster och kvarter Jason och båda kvarteren är utplånade i dag. De försvann i slutet av 1960-talet. Enda som finns kvar av Lilla Kyrkogatan är ifrån Stora Brogatan ner till Södra Strandgatan. I dag ligger Midashuset och Försäkringskassan här, förstår inte hur man kan förstöra två kvarter med små charmiga träkåkar. Det ser så levande ut med dessa små trähus och dessa små smala gator.
Tänk vad Byggsjögren fick härja fritt i Borås centrum, det hade varit vackert med dessa trähus tillsammans med rådhuset på en sidan av torget och Handelsbanken på andra sidan. På tal om Handelsbanken så undrar jag vad som kommer att hända med den byggnaden nu när banken har lämnat huset efter 90 år. Vi får hoppas att det inte blir några ombyggnader utvändigt. Sedan med rådhuset känns det skönt att trappbelysningen är på sin plats igen, ett tag trodde jag att dessa lampor inte skulle komma på plats igen. Ska ta en dag nu i vår eller till sommaren och fotografera inne i rådhuset, det finns så vackra målningar i byggnaden. Sedan ska jag försöka att få komma upp i rådhustornen och fotografera över Borås.
Även här efterlyser jag rivningsbilder av kvarter Midas och Jason och även egna historier som ni har upplevt i dessa kvarter. Det kanske kan vara någon som kanske har jobbat i någon av dessa affärer. Det är bara att maila till mig. Som jag tidigare har nämnt så håller jag på att utforma en min hemsida och skulle gärna vilja lägga ut den historia som ni berättar för mig och givetvis så är ni helt anonyma inga namn kommer att skrivas.
Skulle vilja veta vad det har funnits för affärer i dessa kvarter och ni som läser detta kanske har bilder inifrån dessa hus det skulle vara trevligt att få ta del av dessa bilder. Ni som är intresserad av att se bilder på gamla Borås gå gärna med i Facebookgruppen Gamla Borås, där finns det massor av bilder av var stad

PDF-fil