Rivning vid Hallbergstan

Tänk att detta är inlägg nummer 200 och snart har jag bloggat om Borås och Sjuhärad i ett år. Tiden går fort när man har roligt.
Denna gång är vi på Hallbergsgatan skulle tro att det är någon gång i slutet av 1960-talet. Ett hus som får smaka på grävskopan, i dag är det bland annat en parkering Grand Hotell ligger till vänster om denna rivningsbyggnad. Huset bortanför finns fortfarande kvar i dag, till höger ligger Pallas med sin staty på toppen. Pallas revs hösten 1969 så det är inte så konstigt att jag inte minns detta och ersattes med Domus varuhus som hade sin invigning 7 april 1971 och det byggnaden blev ju inte så vacker. En grå och trist betong koloss men nu är arbetet med f.d Domushuset numera Pallashuset ska få en ny kostym och enligt det man ser av de nya skisserna så ser det riktigt bra ut. Stora fina skyltfönster ner mot Viskan och Stadsparken. Jag tror att det kommer att bli ett lyft på centrum och hoppas att det kan locka dit lite mera butiker så vi får ett mera levande centrum.
Gångvägen mellan Pallashuset och Viskan kan bli ett riktigt fint promenadstråk, det är inte speciellt vackert där i dag. Tror att den delen av Borås kommer att bli mera levande än av den är i dag framför allt kommer det att bli ett lyft för centrum.
Hallbergsgatan ser ut ungefär som den gör i dag med Borås Wäfveris lagerbyggnad längst bort i bild. Lika så kommer Borås Wäveris kontorsbyggnad att få genomgå en renovering, framför allt inomhus då det ska byggas om till lägenheter. Jag hoppas att man renoverar sparsamt utvändigt så man inte ändrar för mycket. Jag tycker att det är bra att man tar vara på gamla byggnader och bygger om dessa till lägenheter, och låter utsidan vara som den är. Vi ska inte utplåna det gamla, vi ska förvalta det som tidigare generationer har byggt upp det är ju vårt kulturarv.
Som jag tidigare har skrivit så måste man också ha lite nytänkande man får inte vara helt enkelriktad men nyproduktionen ska passa in bland den gamla bebyggelsen. Som många skriver i Facebookgruppen Gamla Borås så var inte allt bättre förr men lite bättre var det i alla fall, ingen stress och lite trafik sedan umgicks man mycket mera med varann inte bara att sitta inne och titta på tv t.ex.
Sedan som vanligt så efterlyser jag lite bilder och historier från er läsare, det har bara att maila mig

PDF-fil