Vy från Krokshallsberget

Ett motiv från den andra tavlan jag fick, fotografen står på Krokhallsberget vet inte årtalet på bilden. Det är mycket som är sig likt på bilden, Andersson & Ström vid hörnet av Stora Brogatan. Vet att det var mycket skriverier när denna fastighet skulle renoveras det revs alldeles för mycket på en gammal byggnad. SÅ man fick bygga upp hela byggnaden efter originalritningarna igen föruton den lilla låga byggnaden till höger vid Lilla Brogatan.
Mitt emot Andersson & Ström ligger Weibulls och den fastigheten har renoverats och bevarats och ser likadan ut i dag. Huset som ligger längst ut till vänster i bild är borta i dag och ersatts av ett annat modernare hus. Huset som ligger bakom Weibulls där det står Luxor och en pil ner mot Stora Brogatan, där var jag med mina föräldrar när de skulle köpa en svart/vit tv som vi skulle ha i husvagnen och där fick jag se en Luxor bandspelare med två svarta högtalare som jag ville ha men tyvärr blev det ingen då. Julafton samma år tror jag att det vara så fick jag ett stort paket och gissa vad glad jag blev när jag öppnade det, den bandspelaren som jag tittade på vilken lycka.
En fråga till er läsare, vet ni vilket år som gatan blev till Knalletorget framför Andersson & Ström? Sedan har vi BP-macken på Lilla Brogatan vilket år försvann den? Jag har inget minne av den alls så troligtvis var den borta kanske i slutet av 1960-talet.
Den är en mycket vacker bild som vi ser med en blandning med låga trähus och lite högre stenhus. Notera vad tomt Krokshallstorget är inte en bil eller så är det att rutorna är upp märkta för torghandeln. Jag tycker att man ska återinföra torghandeln här igen, jag minns när jag fick följa med mamma hit när hon handlade potatis och grönsaker På den tiden var torget så blomstrande mot vad det är i dag en tråkig parkeringsplats.
 

PDF-fil