Stora Boda Gård

En lantlig idyll som har försvunnit. Detta låg på efter Smörhulegatan ungefär snett mitt emot infarten till återvinningscentralen. Tyvärr är allt borta i dag men har hör att själva boningshuset är flyttat till Svängrumsgatan men vet inte säkert. Ladugården låg kvar ändå i på 2000-talet och såg ganska fallfärdigt ut. Hela långsidan lutade farligt ut mot gatan, så det kunde rasa ner på gatan. Lite synd att sådana här gårdar bara försvann det hade varit ett vackert inslag bland alla moderna hus.
Vet ganska lite om denna gård men kanske någon av mina läsare kanske vet mera och vill berätta om den. Jag kommer bara ihåg ladugården när man åkte med bussen till Amu-center att den låg vackert där på höjden. Jag vet att jag har tittat på den flera gånger och liksom fantiserat om hur det såg ut på den tiden då det begavs sig. Alla åkrar som fanns här runt omkring dessa gårdar så låg här. Går man 60-70 år tillbaka i tiden då det bara fanns gamla gårdar här med åkrar och betesmark så det är ett område som har ändrat på sig rejält, det finns inget gammalt kvar här i dag.
Är det någon läsare av bloggen som vet om det finns några spår kvar av de gamla husen, ladugårdar och jordkällare hör gärna av er. Jag är intresserad av att dokumentera det lilla som finns kvar i så fall. Har ni några minnen eller historier från det gamla Boda eller Hässleholmen så är jag intresserad av att ta del av det och lika så gamla foton också. Det är alltid roligt att se hur det såg ut utanför centrum det var ju liksom gårdarna runt centrum som försåg Borås med råvaror.
Bilden är någon gång från 1950-talet men vet inte alls när gården är byggd och det vore intressant att få veta det.

PDF-fil