Stora Brogatan 1930

Det vackra huset i hörnet av Stora Brogatan och Västerbrogatan. Andersson & Ström där har man varit inne många gånger och handlat, tyckte att det var roligt att gå där inne och höra hur golven och trappan knarra, precis som ett gammalt trähus ska låta. Går man där inne i dag så låter det ingenting och be beror på en misslyckad renovering som slutade med att huset blev så gott som nybyggt.
I dag ser det lite annorlunda ut, huset som byggdes upp igen efter de gamla ritningarna fast med lite mindre fönster på bottenplan, den lilla utbyggnaden till höger finns inte kvar i dag. Tycker det är en underbar miljö bilden är fotograferad runt 1930-talet. Stora telefon ledningar på taket, det var ju inte så snyggt men tekniken gick framåt på den tiden också. På denna tid kunde man köra bil på Västerbrogatan förbi Andersson & Ström och ut på Lilla Brogatan. Vet någon vilket år det blev förbjudet att köra mellan Stora Brogatan och Lille Brogatan? Det vore intressant att veta detta.
Nu för tiden står ju Knallestatyn mitt på Stora Brogatan jag tycker att den passar ganska bra på den platsen eftersom torget som det har blivit mellan Andersson & Ström och Viskan kallas för Knalletorget. Mitt emot Andersson & Ström låg väl den så kallade ubåten, en pissoar rätta mig gärna om jag har fel.
Ni som är som är intresserade av gamla Boråsbilder gå gärna med i Facebookgruppen Gamla Borås där finns en massa bilder och kommentarer om gamla Borås Det finns även nytagna bilder fast på gamla byggnader, jag tycker det är viktigt att dokumentera dessa medan de finns kvar. Kommer att lägga upp dessa bilder på min hemsida med lite dokumentation och även privata historier. Har du någon rolig eller intressant historia om någon speciell plats eller något speciellt hus hör gärna av dig med ett mail.

PDF-fil