Stora Brogatan 1969

Ganska så tom gågata när bilden fotograferades år 1969 men annars ser gågatannästan ser ut som idag, förutom att byggnaden med Andersson & Ström är både renoverad med mestadels nybyggd skrev om det i förra blogginlägget. Jag tycker att Borås gågata är väldigt vacker på sommaren med mycket folk och rörelse och framför allt mycket blommor.
Det ser ut som att det är höst eller vinter på bilden men en vacker bild med alla dessa gatlyktor och skyltfönster som lyser. Kommer ihåg när man var en 12-13 år då var man ofta inne på Andersson & Ström och nästan dreglade över alla dessa cyklar som de hade, vet att jag påpekade mina föräldrar att jag ”behövde” en sådan cykel men tyvärr så blev det ju aldrig den man pekade på. Sedan stod man och tittade på alla dessa skateboards som hade kommit in i affären och givetvis ville man ha en sådan också.
Weibulls frö minns man också, där köpte min mamma sina fröer men man tyckte att det var en tråkig affär. Mamma hade typ en kolonilott precis utanför det huset som vi bodde i där hon odlade potatis, morötter m.m. och även fanns det bärbuskar där också. Det ser man inte så ofta inne i Borås idag med kolonilotter, nu nyligen försvann ganska många kolonilotter på Hulta när H&M utökar sin verksamhet.
Butiken bredvid Andersson & Ström tillhörde Brissmans hattaffär, kommer inte ihåg när den startade men tror att det var 1929 och så lades den ner nyligen synd på en sådan anrik butik. Men jag är glad att husen här på Stora Brogatan är kvar och inte sönderrenoverade.

PDF-fil