Strykjärnet Engelbrektsgatan

En liten nyare bild av Borås det är omkring 1980 och vid det så kallade strykjärnet som låg på Engelbrektsgatan. Lite annorlunda form på huset, vet inte så mycket om huset när det är byggt. Vid fototillfället så var inte huset så vackert har fått stå och förfalla en längre tid. Jag tror att et var Lugnets Kyl som hade ett lager där i bottenvåningen innan huset revs.
Nu har ett nytt ”strykjärn” byggs på denna plats. Stadsdelen Lugnet har genomgått ganska mycket rivningar och träd har tagits ner. Tyvärr så har man rivit alla trähuset i kvarteret Duvan och byggt upp ett större hus men som tur är finns ju de gamla huset kvar mittemot Servicehuset Duvan på Sturegatan kvar och dom ser verkligen ut att vara i fint skick.
Kommer ihåg när man gick på Engelbrektskolan och då var man ofta nere vid Lugnets motor som låg på Torstenssonsgatan och jag inte missminner mig. Vet att man var inne och tittade på dessa cyklar och även på mopeder, man gick där och fantiserade och drömde om dessa saker.
Det hade nog varit snyggare om man hade renoverat detta hus istället, gillar stilen på huset med det läckra taket. Stjärnsköldsgatan till höger av huset är sig inte lik i dag utan det är mer en infart till ett parkeringsgarage och sedan är det som en trottoar som går upp till Tegnergatan.

PDF-fil