Svenskt Konstsilke

Svenskt Konstsilke Vid Nybrogatan - Skaraborgsvägen
En gammal vy som har försvunnit, fast det mesta är sparat och renoverat, bilden är fotograferad runt 1940. Det är själva fabriksbyggnaden som har genomgått en ordentlig renovering och jag tycker att den blev väldigt bra. Huset till vänster och det lilla huset ät borta i dag och där står en stor staty eller vad man ska kallade för den består av en massa bokstäver. Min far flyttade hit ifrån Ockelbo för att senare började han jobba på Konstsilke och han har berättat många gånger att vid den dörren under SKS-loggan gick han in för att söka jobb och han fick börja jobba redan på eftermiddagen, jag har för mig att han sa att dom jobbade treskift i fabriken. Fabriken uppfördes år 1931-43 och ligger i Simonsland. Jag tycker att det är bra att man tar vara på gamla fabriksbyggnader och renoverar.

Fotad 20150926
Bifogar en bild som jag fotograferade den 26 augusti och jag tycker att hela området Simonsland har blivit väldigt vackert och attraktivt och väldigt mycket människor som rör sig där. Jag var lite emot att dom rev Konstsilkes gamla kontor men måste säga att resultatet blev väldigt bra. Sedan vid Skaraborgsvägen – Viskastrandsgatan fick dom riva det gamla huset som låg där eftersom det fanns väldigt mycket gifter i huset och då byggdes detta hus

Fotad 20150926

Tycker det blev lite annorlunda hus och jag tänkte hur kan de bygga på detta vis med en massa plåtar med hål i men vid fotograferingstillfället så upptäckte jag att det var en massa hålkort som de hade kopierat av på plåtarna, lite rolig grej tycker jag. Så jag ger tummen upp för hela renoveringen av Simonland. Hoppas bara att det kommer att bli en renovering av fastigheterna på baksidan av Simonsland för de ser väldig dåliga ut. De bör renoveras för att inte dra ner intrycket på ”nya” Simonsland.

PDF-fil