Gånghesters gamla järnvägsstation

Fick lite tid över efter man hade varit vid ett möte med BT och innan man skulle åka till jobbet. Åkte då ut till Gånghester och tar lite bilder på den gamla stationen. Att man kan låta byggnader stå och förfalla på detta sätt det är ju en stor skam. Tänk alla dessa resenärer som passerar dagligen dessa förfallna hus det är ingen vacker syn de får av Gånghester. Alla fönster i igenspikade med stora svarta plyfaskivor.
Stationen var i bruk mellan 1902 till mitten av 1980-talet men mellan 1902 och 1917 fungerade bara Gånghester enbart som hållplats. År 1917 började man trafikera spåret mellan Borås och Ulricehamn och som lades ner 1985. Den gamla rälsen är borta och numera är det en cykelväg som invigdes år 2002.
Det står en banvaktsstuga precis intill stationen som också står och förfaller. Tänk vad vacker denna byggnad kunde vara och en vacker utsikt att titta på när Alvestatåget susar förbi. Varför inte renovera upp dessa byggnader och man skulle kunna ha någon verksamhet här kanske någon boulebana. Nu är det dags för Borås Stad att vakna och ta hand om sina byggnader man kan inte bara låta husen stå och förfalla och skämma ut orten. Ju längre man väntar med renoveringen desto dyrare blir det eller varför inte sälja husen till någon som kanske vill renovera upp dom. Titta bara i Bollebygd där är det ett företag som har renoverat upp den gamla stationen och den har återfått sina gamla färger igen.
Det är samtidigt lite historia över det hela och det bör man spara i alla fall den mysiga banvaktsstugan bör bevaras. Såg även två jordkällare på andra sidan spåret och dessa kanske tillhör banvaktsstugan eller kan det ha funnits någon annan bebyggelse som de har tillhört. Du som läser bloggen kanske vet svaret, maila mig gärna.

PDF-fil