Teknologgatan

Denna gång är vi på Teknologgatan vid Textilhögskolan. Det vackra huset i bild fick lämna sin plats när man byggde motorvägen och huset tillhörde Lektor Bengtsson och den var ritad av Gustaf Claesson är byggt 1891.
Bilden är nog tagen i samband med motorvägsbygget som påbörjades i slutet av 1960-talet och då fick många hus smaka på grävskopans tänder. Förstår inte varför man inte kunde lagt motorvägen lite mera utanför centrum och haft lite längre påkörningsvägar i stället. Tänk om man hade kunde sparat spårgatan och även järnvägsspåret mellan industrifastigheterna istället för motorvägen. Så vitt jag kan se så är vart enda hus borta på denna bild, ja förutom textilhögskolan.
Huset kallades för Villa Gimle och det hade varit roligt att fått komma in i villan och tittat hur det såg ut. Synd och skam att inte villan finns kvar i dag, det är bara en enda stor trafikplats här nu i dag. Det är bra att det finns foton på gamla Borås hur det såg ut förr man kan liksom inte tro sina ögon när man jämför bilder från förr med nutida bilder.
Jag själv har fått uppleva en del förändringar under min uppväxt men har missat väldigt mycket av det gamla att se i verkligheten. Just detta område har genomgått väldigt stora förändringar speciellt då när man då byggde motorvägen. Sedan hela Brodal är ju också borta, sista huset som revs var mödrahemmet som fick lämna plats till Gina Tricot huset. Lite synd att de bestämde att bygga det huset just där, för kommer man från Göteborg på motorvägen så skymmer huset Borås så huset har redan fått ett smeknamn ”skuggan”.
Du som är intresserad av gamla Borås om diskussioner och titta på gamla bilder eller du kanske har egna bilder som du vill dela med dig och även historier som handlar om Borås. Gå med i Facebookgruppen Gamla Borås.

PDF-fil