Torggatan-Holmsgatan

Hörnet av Torggatan och Holmsgatan i kv Eko låg detta lilla hörnhus. Troligtvis så är denna bild fotograferad innan rivningen av hela kv Eko där man sedan byggde upp det ”nya” posthuset. Man ser i skyltfönstren att det hänger papp för rutorna och en lapp i dörren, tyvärr så går det inte att tyda den lappen. I skyltfönstret står det Café Viola det kan man utläsa, är det någon av mina bloggläsare som vet mera om detta hur, som t.ex när det byggdes.
Tornet som vi ser är tillhör brandstationen som då låg på Västerbrogatan, alltså i andra hörnet av kvarteret. År 1944 rev man ner hela kvarteret och byggnaderna var ganska så slitna då på den tiden. Så det var nog behövligt att riva dessa hus, lite synd att man inte kunde bevara gamla brandstationen den tyckte jag var väldigt vacker. Holmsgatan är till höger som går ner mot Viskan och Torggatan till vänster som också går ner mot Viskan. Man ser att Borås var en cykelstad för det står en massa cyklar på trottoaren.
Sitter och tittar på skylten i hörnet där det står ”Skandia”, får inte ihop det riktigt kan det vara så att biografen Skandia har legat här innan? Vet du något om det så skicka gärna ett mail. Alltid roligt att veta mera om vår stad. Jag tycker att sådana här två-våningsbyggnader är väldigt charmiga av sig men allra helst ska de ha träfasad. Undra hur det hade sett ut i Borås i dag om vi hade sluppit alla dessa 4 stadsbränder som Borås drabbades av, staden kanske hade sett likadan ut som den gör i dag eller kanske var bevarat mera än vad det är i dag, men vad vet jag. Jag låter bara mina tankar flöda fritt.

PDF-fil