Tunneln genom Krokshallsberget 1955

Tunneln genom Krokhallsberget, jag har aldrig varit inne där någongång men vet hur min far berättat lite om hur det var att gå igenom där från Krokshallstorget och till Centralplan. Precis som min far berättade att det alltid stod en massa cyklar där precis som det gör på bilden. I dag är vet väl bara en parkering inne i berget har jag för mig. Bilden ska vara fotograferad runt år 1955.
Det har varit mycket prat om att spränga bort berget och utöka centralplanen, men jag tycker att berget ska ligga kvar där det ligger för det är ju en del av Borås. Sedan har det funnits skyttevärn på berget det finns lite rester kvar av det. Ser vackert ut med tunneln och att man ser Borås Centralstation som är en underbar vacker byggnad. Vi får väl se om stationen kommer att nyttjas som en station om nu högfartsjärnvägen byggs. Som jag har skrivit tidigare så tycker jag det är bättre att man lägger dom pengarna på att rusta upp den befintliga järnvägen och samt att lägga pengarna på äldreomsorgen och sjukvården.
Berget kan vara bra att ha kvar ändå för jag har för mig att det finns skyddsrum där inne och sedan varför inte använda detta till något nyttigt i stället typ som det är en parkering. Om man skulle spränga bort berget, ja då försvinner en skulptur också skidåkaren som de satte upp häromdagen.
Såg häromdagen att man tog ner en massa träd på centralplan för att utöka hållplatserna och det kan väl vara bra att använda befintlig busstation speciellt när järnvägsstationen ligger precis intill.

PDF-fil