Utsikt från Caroli mot Tokarpsberg 1945

En vy från Carolikyrkan torn år 1945. I mitten av bilden ser vi Yxhammarsgatan med sin trädallé och ner till vänster intill huset i vänster hörn ser vi obelisken ”Tandpetaren. Det är många, många byggnader som har försvunnit Skulle man ta en bild nu i dag i samma kameravinkel så skulle man inte känna igen sig.
Nästan mitt i bild något åt höger så ser man Lutherska Missionskyrkan som byggdes år 1930 och lite högre upp syns tornet av Wesleykyrkan som invigdes år 1902. Det är en vacker stadsbild som har försvunnit, många charmiga hus som är borta och ersatta med en del riktigt fula hus som t.ex polishuset det ser inte så trevligt ut all den gråa betongen. Om du det blir att polisen kommer att flytta ut från denna byggnad och att det kommer att renoveras och byggas om invändigt så hoppas jag att det kommer att bli en riktig upprustning av fasaden som till exempel som Pallashuset kommer att bli när det är färdigt.
Jag försökte att hitta en bild bland mina egna som jag fotograferade när jag var uppe i tornet på Caroli men hittar tyvärr ingen som passar in i denna vy, hade varit roligt att se hur det har förändrats. Jag kommer att boka en tid igen att komma upp i tornet på Caroli och försöka att komma ännu högre upp i tornet än vad jag var tidigare. Det ska nämligen kunna komma ända upp så man står precis under korset som sitter högst upp på tornet. Då ska jag kunna fotografera bättre bilder över Borås och lägga ut här i bloggen. Ska även försöka att komma upp i Gustav Adolfs torn, Rådhusets torn, taket på grand Hotell och Ackumulatortanken och fota över staden.

PDF-fil