Hillareds Järnvägsstation

Hillareds järnvägsstation är byggt 1902 med mycket trädetaljer, vykortet är ifrån 1946 eller tidigare.. Som jag alltid har sagt att man kunde bygga hus på den tiden. Detta är andra stationshuset i det lilla samhället. År 1885 fick Hillared sitt första stationshus och samhället började så smått att växa. Men tyvärr efter 17 år så hade den järnvägen gjort sitt och man byggde en ny järnväg år 1902. Den gamla stationen har varit riven sedan länge. Det fick de som också sägen att detta kan vara det fösta stationshuset fast att det är flyttat till sin nuvarande plats men jag ska låta det vara osagt. Platsen där den gamla stationen låg finns i dag en skylt, en källare och en vattenreservoar, det finns även rester kvar av den gamla perrongen även banvallen är fortfarande synlig.
Var och fotograferade Hillareds station den 22 juni se bild nedan:

Byggnaden ser inte så vacker ut längre som den en dag gjorde man har spikat på en del träskivor över de trasiga fönstren och man har till och med försökt att elda på huset man såg tydliga spår en sot vid entrédörren. Jag förstår inte att man bara låter ett hus stå på detta vis och bara förfalla och alla dessa passagerare som passerar stationen i Hillared får se denna förfallna byggnad, det är ju ingen vacker syn. Vad jag har förstått så är det Svenljunga kommun som äger fastigheten det vore väl bättre att renovera det och visa upp ett vackert huset för resenärerna som passera Hillareds varje dag och även för invånarna i Hillared.
Både Bollebygd och Rävlanda har fina stationshus är renoverade se nedan:

Här har vi Bollebygds station en vacker syn för resenärerna att se när de passerar. Sedan har vi Rävlanda station se sedan:

För några år sedan var jag i Rävlanda och fotade huset och då såg det rätt så förfallet och riskerade rivning av huset men det var någon som tyckte att man skulle bevara huset.

Så här såg stationen ut innan i Rävlanda. Det är tur att någon vill bevara de gamla stationerna efter våra järnvägar. Sedan är denna station en tv-kändis den var med i inspelningarna av Hem till byn.
Jag hoppas att jag snart kan visa upp interiörbilder ifrån Bollebygds Station, jag väntar svar ifrån kommunen att få komma in där och fotografera.

PDF-fil