Viskan och Västerbro 1960-tal

En bild över Viskan och Västerbrogatan, bilden är nog fotograferad från taket på före detta Molanders konditori man ser delar av Röda Kvarn längst ner i bilden till höger. Bilden är fotograferad någon gång på 1960-talet.
De flesta husen finns kvar förutom det huset som Konsum fanns, det huset är borta i dag och ersatt med ett nytt. Till vänster om Konsum hade brandmännen sin bostad när brandstationen låg där posthuset ligger i dag. Det var en vacker brandstation som fanns där en gång i tiden och den har jag bloggat om tidigare. Sedan har vi Borås Wäfveris huvudkontor på andra sidan Viskan. Nu skall byggnaden byggas om till bostäder och jag läste en artikel om att fastighetsbolaget som äger fastigheten vill bygga ett höghus där. Jag tror inte att det kommer att passa in utan om man ska bygga så skulle jag föredra att man bygger i samma stil som redan finns där men det är bara min åsikt och sedan kan det ju bli jättebra också.
Jag var inne i lokalerna när biblioteket inhyste lokalerna när man renoverade kulturhuset och när man gick där inne så knarrade det så gott under fötterna när man gick över trägolven. Tänk vad många steg som har tagits där inne, tänk om väggarna kunde tala. Gillar huset form som följer Viskans vatten, när jag var och fotograferade förra sommaren så såg jag ett par, ja vad kallar man dom för, sådana som sitter i hamnarna som man förtöjer båtar med. Jo pollare heter dom visst, de finns några på baksidan av Borås Wäfveri mot Nybroparken. Är det någon som vet vad dessa har använts till? Maila mig gärna, det ser lite lustigt ut eller är det bara en konstinstallation? Vet du vad dom har använts till, berätta gärna.

PDF-fil