Vy över Gustav Adolfskyrkan 1930

En flygbild över kyrkan och Bäckängsskolan eller Allmänna Högre Läroverket som det hette tidigare. Åsbogatan till höger och Sturegatan som korsar Åsbogatan. I hörnet av dessa gator ser vi Borås Sjukhus som numera är till för kommunal verksamhet. Bilden är fotograferad under 1930-talet.
Mellan Åsabogatan och kyrkan ovanför Borås Sjukhus ligger nu i dag kulturhuset, det var många hus som försvann när detta bygge skulle byggas. När man tittar på bilden så ser det ut som ett mysigt kvarter intill kyrkan med dessa hus.
Gustav Adolfskyrkan som byggde år 1903-1906, står lika vacker där i dag fast det har blivit lite ombyggt framför kyrkan med stora breda trappor upp till kyrkan från Sturegatan platsen kallas i dag för P. A Halls terrass. I kyrkan har man varit många gånger, jag döptes i denna kyrka och sedan varit på många skolavslutningar. Ska försöka att få komma till kyrkan i höst och få komma upp i tornet och få fotografera utsikten över Borås och även fotografera tornet och interiören i kyrkan.
Det är en mycket vacker flygbild över Bäckäng, delar av Villastaden och Lugnet. Vet när man gick på Engelbrektsskolan var man mycket i stadsdelen Lugnet, måste säga att det finns många byggnader på detta foto som jag inte har sett i verkligheten, så det är kul att sitta och studera dessa bilder samt att ta reda på så mycket man kan om dessa byggnader, fast mycket känner man igen i alla fall. Du som läser detta inlägg och känner att du har något att berätta om, släng då iväg ett mail till mig. Jag vill höra era upplevelser hur det var att leva under denna tid. Jag kommer att lägga ut alla bilderna från min blogg på min hemsida och även de historierna som ni skickar in till mig men jag kommer inte att nämna några namn utan du är helt anonym. Vill man inte att det ska publiceras så accepterar jag detta.

PDF-fil