Vy över Södra Torget och Stadsparken 1970-tal

En flygbild över centrala Borås någon gång på 1970-talet. Det är mycket som är sig likt men ändå inte. Pallashuset håller dom på för fullt och renoverar och bygger om och det blir nog bra när det blir färdigt. Sedan har vi Stadsparken som inget finns kvar av de byggnaderna som vi ser på bilden, den sista byggnaden som försvann från parken var ju som bekant vår vackra teater året var 1983. Liksom utomhusscenen är också ett minne blott och så Eisers fabrik. På denna tid fanns det mycket träd i Stadsparken.
Södra torgets öppna yta ser vi det långa taket där man stod och väntade på bussen och man ser den lilla trafikkiosken framför taket. Den gamla kiosken på intill viskan på Södra torget den kommer man ihåg, jag har för mig att det var kiosk på den högra sidan och att det var toaletter på den vänstra sidan. Vet att det alltid fanns massa alkoholister som höll till där så när man var liten gosse så var man alltid rädd att gå in där. Har också ett starkt minne att luktade en massa urin där också men det var väl på grund av alla alkoholister.
Bakom kiosken ligger Sandwalls fabriker tycker det var lite synd att riva den vackra fabriksfastigheten, det hade säkert gått att låta den genomgå en renovering och sedan använt lokalerna till något annat. Den lilla kiosken framför bron som går in till Stadsparken kommer man också ihåg men det var väl bara en korvkiosk om jag inte missminner mig.
I högra bildkanten ser vi lite av Sveriges dyraste gångbro från Hallbergsgatan till Stadsparken, det var någon inom kommunen på den tiden som fick en snilleblixt att bygga denna bro och sedan skulle man bygga en genomfartsled genom parken. Men det var väl tur att det fanns någon som kunde stoppa denna galna idé innan den var genomförd.

PDF-fil