Västerbro

En vy över Västerbro, en gammal bild troligen runt 1940-talet. Andersson & Ströms byggnad som fortfarande står det fast i nybyggd form. Vid Viskan vid taxibilarna vid de streckade linjerna fanns den så kallad ubåten där man kunde uträtta sina behov. Den roliga funkisbyggnaden vid taxibilarna är BP som låg där.
Jag måste säga att det enda jag känner igen är Andersson & Ström, Weibulls och byggnaden som finns bakom Andersson & Ström. Borta vid BP-tappen låg Borås Wäfveris färgeri utmed Viskan och S A Wassberg. Precis nere vid Viskan står det en gammal vacker Pagod, tyvärr finns det ingen gammal pagod bevarad i vår stad längre. Till och med den 80-talskopian som stod på Stora Torget är borta den står i dag hos Servicekontoret på Pantängen. Var varit i kontakt med kommunen och lagt fram lite förslag om den kiosken att dom ger den lite färg och lite nya rutor och sedan kunde dom placera den ungefär vid denna plats som den på bilden står eller varför inte framför Röda Kvarn.
Sedan nu när det är förbjudet med biltrafik över Västerbro så tycker jag att man skulle återställa den gamla bron till originalskick, det skulle passa bra till miljön där med gamla Röda Kvarn. Det finns lite gamla klenoder kvar i Borås fast dom är ju inte många så man bör ta vara på de som finns kvar.

PDF-fil