Yxhammarsgatan ner mot Nybron

Yxhammargatan sett ifrån Allégatan vet tyvärr inte när bilden är fotograferad men den gamla träbebyggelsen är kvar på höger sida och den byggdes väl säkert i slutet på 1800-talet skulle jag kunna tänka mig. Byggnaden totalförstördes i en brand den 25 november 1969. Lite synd att den försvann, tycker det var en vacker byggnad i alla fall på de kort jag har sett, var bara 5 år när huset brann så jag har inget minne av den alls.
Nedanför ligger club Flamingo som det hette då och nu finns det en Kinarestaurang här som sägs vara stadens näst äldsta i Borås, jag vet inte om det stämmer. Vet ej heller när Club Flamingo uppfördes men skulle kunna tänka mig att det är någon gång på 1960-talet. Det ser lite konstigt ut att se Yxhammarsgatan med parkeringsplatser mitt i gatan, är det någon som vet när de platserna försvann skicka då ett mail. Annars ser gatan lite kal ut utan träd efter gatan som det är nu i dag och det fanns ju träd där förr i tiden med små trästaket runt varje träd.
Jag vet inte när Club Flamingo byggdes, är det någon som vet får ni gärna malia mig. Nu i stället för den gamla träbyggnaden så ligger en nyare byggnad byggd på 1970-talet och där låg arbetsförmedlingen tidigare. Det är en härlig kontrast att se detta gamla hus mot nyare hus och får jag spåna fritt så skulle jag tänka mig att Club Flamingo är ganska nybyggt när denna bilden fotograferades och skulle jag ge mig på ett år så kanske år 1966.
Borås har ändrats ganska så mycket runt 1970-talet och det är väl både på gott och ont men enligt mitt tycke så har det rivits för mycket i vår stad och en del var säkert rivningsfärdiga medans en del hade man kunnat rädda. Men men det är som det är så vi måste vara rädd om vår historia och de gamla bilder som finns.

PDF-fil