Åsbogatan 1930-tal

Åsbogatan sedd ifrån Sparregatan upp mot Kungsgatan/Arlagatan i dag Kungsleden. I stort sett se vyn likadan ut idag alla dessa tre husen står fortfarande kvar. Slottet till vänster är absolute ett av Borås vackraste hus och arkitekten hette Lars Kellman huset byggdes 1886 och det står där i dag lika vackert och byggnaden ovanför byggdes år 1893. Bilden är fotograferad på 1930-talet.
Man ser längre upp på Åskogatan mot Borås Gamla sjukhus som i dag huseras av kommunstyrelsen att gatan kantas av en massa träd, i dag finns det inga många träd kvar på Åsbogatan och det är lite synd för man ser hur vackert det ser ut när man ser se stora träd efter gatan. Huset till höger vet jag tyvärr inte när det är byggt men Dr. Ehnbom har bott där. Säga vad man vill att förr i tiden kunde man både rita och bygga hus med stil och finess. Huset kan stå kvar i många år bara man underhåller dom på rätt sätt och inte låter dom bara stå och förfalla.
I dag så är denna del av Åsbogatan mellan Allégatan och Kungsgatan en bussgata lite synd att man stänger av gator på detta sätt det blir ju mer irritation bland bilisterna men samtidigt förstår jag det blir lättare för bussarna. På tal om bussarna så läste jag att den 1 april 2017 så tag ett nytt bussbolag över trafiken i Borås. Borås Lokaltrafik som har trafikerat Borås gator i nästan 100 år, det är en epok som tyvärr går i graven. Sitter och funderar hur många bussar man har haft i sin ägo under dessa 100 år. Du som läster denna blogg kanske kan stilla min nyfikenhet och vet hur många bussar BL har haft under sin tid som de har trafikerat Borås.

PDF-fil