Österlånggatan 84

Huset var uppfört 1934 i 2 våningar och inredd vindsvåning. De butiker som har funnits i huset är Hults cykelaffär, Lidaholms frukt- och kaffehandel och Lidaholms Kafe. Det var en hel stadsdel försvann som hette Lidaholm och var i samband med motorvägsbygget. Det var många hus som fick känna på grävmaskinernas skopor. Bilden är fotograferad 1965.
Denna byggnad låg precis där motorvägen nu drar fram där som Annelundsmotet finns nu. Det är ju som jag har skrivit i tidigare blogginlägg, hur tänkte man när man drar en motorväg rakt igenom staden och framförallt mellan husen. Det var mycket historia som försvann i samband med detta vägbygge.

Denna bild är fotograferad 13 oktober 1966 och där ser man att grannhuset redan fallit offer för maskinerna och de andra husen står och väntar på sin tur. I bakgrunden står det den vackra Åkerlunds spinneri och jag är glad att huset fortfarande får vara med och att det används, det värsta som finns är att låta ett gammalt hus stå tomt och bara vänta på att förfallet ska krypa på och så man kan riva huset sedan.
Borås är en ganska kulturrik stad men kunde ha varit mera om inte all rivning på 1960- och 1970-talet då många byggnader försvann. Just här vid Lidaholm har jag inget minne av dessa byggnader och vet du mer som läser bloggen skicka gärna ett mail till mig även om du har gamla bilder som du kan låna ut så jag kan scanna av så vore jag evigt tacksam.
Jag var i alla fall med på invigningen av motorvägen år 1970. Kan ju bjuda på en bild där jag står och håller vår tax bredvid min mamma.

Då var jag bara 6 år och tyckte det var häftigt att gå på motorvägen helt ovetandes var det var för historia som hade förstörts
Du som är intresserad av gamla bilder av Borås, gå då med i Facebookgruppen Gamla Borås där finns det massor av bilder och kommentarer.

PDF-fil