Österlånggatan i Vinterskrud

Österlånggatan sedd från Yxhammarsgatan och här har det också skett förändringar. Andra och tredje huset på vänster sida är rivna och ersatt med ett betonghus som inhyser AB Bostäder Sedan till höger i bild ser vi entrén till stadshotellet som tyvärr har rivits på grund av den fruktansvärda branden. Bilden är nog fotograferad i december på 1960-talet skulle jag tro.
Här ser man kontrasten mellan olika byggnadsstilar och det är just dessa som jag gillar trähus kontra äldre stenhus och det är så det ska vara. Trähus gör så allt blir mer levande på något sätt. I Ab Bostäders hus på innergården finns det en gammal avloppsränna som man grävde fram i kvarter Ceres vid Skolgatan man tror att den är ifrån sent 1700-tal, lite konstigt att man flyttar den till en innegård när bara boende har tillgång att se den. Nä flytta den till Ramnaparken i stället.
Numera är Österlånggatan en gågata och jag tror när man gör gågator och stänger av vissa gator så kommer detta bli döden för butikerna i centrum och man väljer att åka ut till Knalleland i stället. Tycker detta är synd eftersom centrum ska ju vara attraktivt och det är ju det inte nu. Jag måste erkänna att jag åker hellre till Knalleland än centrum. Jag tror att beslutsfattarna måste ändra på lite saker i centrum så att det kommer att bli ett levande centrum annars kommer det att dö ut helt och hållet.
Sedan håller man på med en massa vägarbeten på Västerlånggatan bland annat byte av fjärrvärmerör och sedan kommer ju den omtalade kanalen. Jag förstår inte varför man ska lägga pengar på en kanal, det är väl bättre att lägga dom pengarna på underhåll runt om i Borås. Man skulle t.ex kunna lägga en del av dom pengarna att renovera Marbostugan i Ramnaparken som taket har rasat i på grund av eftersatt underhåll. Men det är ju som sagt bara mina tankar.

PDF-fil