Österlånggatan med Stadshotellet 1935

Denna gång vänder vi blicken mot söder, det är nästan att man bara vänt på klacken om man jämnför med det förr blogginlägget. Bilden är fotograferad runt år 1935 och till höger har vi Stadshotellet som byggdes år 1907 och revs 1978 efter den tragiska branden den 10 juni 1978.
Till vänster har vi Hotell Du Nord som byggdes år 1899-1900 och bortanför Stadshotellet har vi Borås i särklass vackraste byggnad och det von Ahnska huset som är byggd år 1906-1907 och arkitekten heter Lars Kellman som är ”pappa” till många vackra byggnader i Borås.
Nu är denna vy lite för ändrad, vet inte om jag ska säga att det är till det bättre snarare till det sämre att Stadshotellet är borta kan man inte göra mycket år men Hotell Du Nord är ju lite ombyggt sedan denna bild fotograferade. Se bilden nedan:

Foto Glenn Murberg 20160915
Det fina tornet på Hotell Du Nord är bortbyggt och det är lite synd tycker jag men Von Ahnska huset ser i stort sett likadant ut i dag och det blir man glad för. Sedan har Österlånggatan blivit gågata hela vägen ner till Södra Torget och för ett antal år sedan så trafikerade även Stadsbussarna denna gata. Så lite förändringar har det allt blivit och det gäller hela Borås men det finns allt några guldkorn kvar i staden som t.ex den äldsta träbyggnaden som ligger kvar på sin ursprungliga plats och det är Brännerigården på Västerlånggatan, annars är det ju Carolikyrkan som är Borås äldsta byggnad.
Jag kommer att försöka att lägga in en bild som är fotograferad i nutid i den mån jag får tid till att fotografera i Borås, jag fick väldigt positiva mail att det var omtyckt så jag ska försöka att fortsätta med detta. Och till slut bjuder jag på en bild ifrån ackumulatortanken vid Ryaverken.

Foto Glenn Murberg 20160913

Det var en underbar upplevelse att få komma upp på tanken och fotografera över Borås och jag hade tur med vädret som var soligt och fint så det var värt att trampa alla 396 trappsteg upp till toppen.

PDF-fil