Handel på Stora Torget 1932

En riktig torghandel på Stora torget som det ska vara, många handlare och mycket människor. Bilden är fotograferad runt år 1932. Inte så många hus som står kvar runt torget i dag, det vackra Rådhuset som är torgets stolthet står där med sina vackra torn. Byggnaden precis till vänster om rådhuset finns kvar men den är väldigt ombyggd det finns inget hörntorn kvar på det sedan byggnaden i höger bildkant finns också kvar.
Obelisken står kvar på torget och det var innan springbrunnens tid. Det är synd att torghandeln inte är som den en gång var. Det ser ut som att torget är belagt med kullersten, jag var och fotograferade Rådhuset förra sommaren och lägger in en bild så ser ni hur skillnaden är nu.

Foto Glenn Murberg 20150612

Det är inte riktigt samma vinkel men man ser ju ändå hur torget har ändrat på sig eller rättare sagt runt torget, det är inte mycket till torghandel i dag mot var det var förr. Men rådhuset stoltserar lika vackert i dag som förr fast väggarna är lite grönare nu. Sedan ser det alltid mysigare ut med gröna träd som kantar kanterna på torget. Huset som jag nämnde innan som låg till vänster om rådhuset ser vi här på bilden att hörntornet är borta. Sedan byggnaderna runt torget är stora och lite tråkiga tycker jag, men det är ju min åsikt. Min största önskan är att få tillträde att fotografera inne i rådhuset och även få komma upp i de båda tornen och fotografera över centrum. Vi får se om jag får tillträde att komma och fotografera där.
I måndags var jag och fotograferade interiören i Bollebygds gamla Järnvägsstation som är renoverad som den var när den var nybyggd. I tisdags så var jag och hälsade på Henrik på Röda Kvarn och fick en rundvandring i biografen och fotograferade hela biografen som är så vacker invändigt. Nästa projekt att fotografera är gamla biosalongen i Folkan och Sagahuset. Det kommer säkert att komma bilder ifrån dessa i framtida inlägg.

PDF-fil