Åkerlunds kontorsbyggnad 1973

Kontoret till Åkerlunds spinner och fungerade även som lagerbyggnad, byggnaden är uppförd 1907-1908. En vacker byggnad på denna tid synd bara att man rev den, kommer inte ihåg när det var men någon gång efter 1973 då denna bild är fotograferad 1973.
Rowells rev denna byggnad och byggde upp någon fyrkantig fabriksbyggnad. Man ser vilken rejäl grund det är till huset samt det snygga burspråket på gaveln och även en snygg rundning vid taket på långsidan.
Nu är alla dessa byggnader borta i dag, så här såg det ut under året 2012

Fotograf Roland Gran 2012

Maskinerna tuggar sig igenom betongen på Rowells gamla hus. Nu är det ersatt med ett höghus och ett par mindre hus på den sidan sär Åkerlunds hade sitt kontor. Hela Druvefors har genomgått en stor förvandling sedan Åkerlund hade sin pampiga villa här. Kommer att göra ett större blogginlägg vid ett senare tillfälle med några bilder inifrån Åkerlundska villan. Förstår inte hur man kan få riva en så vacker byggnad den borde ha sparats på något vis, kanske flyttats till Ramnaparken men man skulle sparat det.
Det är tur att man har sparat på fabriksbyggnaden av Åkerlunds Spinneri så vi har kvar lite av Åkerlundska historien. Även disponentvillan finns kvar i dag och den är verkligen vacker att titta på speciellt när den är i så fint skick som den är. Ska försöka att komma iväg och ta några bilder på den.
Det är som man säger nu för tiden att man skriver om historian till en ny historia men det blir inte detsamma som det var förr i tiden, som en skrev till mig är att det var inte bättre förr utan det var annorlunda och det kan jag bara instämma.

PDF-fil