Fristads Sjukhuspark

Ett inlägg ifrån Fristads gamla sjukhuspark. Denna lilla stenbro ligger strax nedanför Fristad Hed och jag vet inte hur gammal bron är heller men skulle tippa att den är byggd i mitten eller slutet av 1800-talet.
Som ni säkert vet nu så är jag verkligen såld på gamla stenbroar och jag hade inte en aning om denna bro förrän en bild dök upp i Facebookgruppen gamla Borås och då var jag ju liksom tvungen att åka till platsen att kontrollera att den fanns kvar och till min stora glädje så hittade jag den och så här se den ut i dag:

Foto Glenn Murberg 20160404

Tyvärr är stengardisterna borta på båda sidor och med ett enkelt träräcke på ena sidan av bron men annars så såg den väldigt välbehållen ut tycker jag. Du som läser min blogg och vet något mer om denna vackra stenbro eller vad jag kan finna information om den så skicka mig gärna ett mail. Det vore intressant att få veta bakgrunden till denna bro och framför allt byggnadsåret skulle jag vilja veta.
Den gamla vägen som gick där innan fungerar nu som en vandringsled och man när bron lättast att gå ner bakom Fristads folkhögskola om man nu är intresserad av att åka och titta på den. Det är väldigt fascinerande att titta på dessa konstverk som de gjorde förr i tiden med de verktyg de hade och att vi måste vara rädda om vårt kulturarv. Jag tar gärna emot förslag om andra broar i Sjuhärad som kanske ligger lite avsides och även gömda broar, vet du om några så skicka ett mail till mig i så fall. Även andra kulturminnen som t.ex dammvallar, kvarnar ja allt som har med det gamla att göra som ni kanske har i er närhet. Vill ha en massa förslag så jag kan ladda kameran och åka ut och dokumentera och sedan uppdatera min hemsida.

PDF-fil