Posthuset byggs 1944

År 1944 så byggdes posthuset i Borås i kvarter Eko och det var där den vackra gamla brandstationen låg men det beslutade man sig för att riva och det blev ett helt kvarter man rev för att posthuset skulle få plats. Här på bilden har man börjat det grunden till byggnaden. Framför bygget står den vackra telegrafen och det är som jag har skrivit tidigare att förr kunde man bygga hus med hörntorn med mera. Det är inget som man ser i dag utan det är bara konstiga byggnader i något sorts nytänkande, men jag är väl för gammalt för det nya. De flesta husen som är med på bilden står fortfarande kvar förutom byggnaden längst ner i vänster bildkant och ett litet trähus mittemot posthuset på Torggatan samt vid skorstenen mitt i bild där låg Borås Wäfveribolags färgeri och S. A Wassberg som nu i dag står Grand Hotell.
Skorstenen till Borås Wäfveri föll år 1964 tror jag att det var, rätta mig gärna om jag har fel. Sedan byggdes Grand på denna plats. Till höger utanför bild ligger huvudkontoret till Borås Wäfveri som nu ska byggas om till bostäder. Jag hoppas att man inte ändrar på byggnaden utvändigt, jag tycker att den byggnaden är vacker när den följer Viskans väg. Röda kvarn som ligger bredvid Krokshallstorget och likaså gamla Molanders konditori som står lika vackert där i dag och precis ovanför Molanders tak går Varbergsvägen och till höger om den har vi galgbacken.
Man ser bakom Wäfveribolagets skorsten så är det väldigt mycket träd mot vad det är i dag och mitt emot Röda Kvarn på Krokshallstorget finns det nyplanterade träd och det är säkert de träd som står där i dag. Är du intresserad av se mera gamla bilder, gå då med i Facebookgruuppen Gamla Borås där kan du ta del av gamla bilder eller kanske du vill dela med dig av dina egna gamla Boråsbilder

PDF-fil