Skolgatan upp mot Vattentornet 1944

En bild fotograferad år 1944 ifrån Carolikyrkans torn, gatan som vi ser är Skolgatan som går upp mot Vattentornet, man ser tornet nästan längst bort på bilden. På tal om vattentornet så har Borås Stad gått ut med att man har lagt ett förslag om att man vill renovera det rejält för 9 miljoner kronor. Hoppas att man tar in fackmän som vet huset man renoverar en sådan här klenod. Jag brukar kalla tornet för Borås landmärke och skulle man ta bort det så skulle det bli så tomt där på toppen i Kvarnbergsparken.
Trädallén som är till vänster tillhör Yxhammarsgatan till vänster om träden är det kvarter Balder och husen som vi ser från mitten och neråt är också borta i dag, ungefär mitt i bild ligger i dag polishuset och det är nog den gråaste och tråkigaste byggnad som finns i Borås tror jag.

Foto Glenn Murberg 20151015

Här ser vi en bild som jag fotograferade i oktober förra året då jag var uppe i tornet på Carolikyrkan och man ser vilken skillnad det har blivit på 71 år, vattentornet ser vi skymta till höger på bilden. Nu är det inga små låga hus utan större och mer moderna hus och det är svårt att urskilja var Skolgatan går någonstans. Så man ser hur tätt det har blivit mellan husen och det är väl både på gott och ont.
Jag tror att jag föredrar den gamla bilden man får lite mera överblick över de olika kvarteren och framför de flesta husen är lågt byggda precis som det ska vara men det är enligt mitt tycke men det är som man säger att smaken är som baken och det är väl kanske tur att den är det.

PDF-fil