Österlånggatan 1961

Österlånggatan 1961
Ganska så aktuell bild nu när vi går mot jultider. Här ser vi Österlånggatan från Södra Torget och norrut. Året när bilden fotograferades är 1961 och jag skulle tro att det är den stora skyltsöndagen som det var förr i tiden. Man ser vad mycket folk det är på trottoarerna och man står och tittar in i skyltfönstret där man presenterar julskyltningen. Det finns väl ingen vidare julskyltning nu för tiden utan man sätter väl bara upp alla julljus och granen på Stora Torget. Allt inom jul nu mera startar allt tidigare och tidigare snart kan man nog köpa julsaker till midsommar så det hela med juletiderna försvinner mer och mer.
Lite synd att man förstör jultraditionen och att man skyltar mer och mer tidigare för varje år som går så då måste jag säga att det var bättre förr i tiden då höll man mer på traditionerna. Det hade din charm att komma ner till centrum att få se alla dessa julskyltningar. Jag skrev i ett tidigare blogginlägg som också handlade om julskyltningen på Österlånggatan fast det var då fotograferat från Stora Torget. Som jag bland annat skrev att jag stod och tittade i Andersson & Ströms skyltfönster på deras Märklinjärnväg och att jag ville ha en sådan i julklapp och jag önskade det varje år men det blev aldrig någon.
Vill även passa på att tacka er alla som skickar mail till mig, det uppskattas väldigt mycket och jag försöker att svara på dom i den mån jag hinner. Det är lite väl mycket runt omkring nu med jobb och renovering här hemma. Sedan vill jag hälsa alla nya läsare välkomna och vill ni ser mer bilder och diskussioner om gamla Borås, gå då med i Facebookgruppen Gamla Borås. Jag som vanligt efterlyser jag era privata bilder om jag kunde få låna dessa och scanna av eller har du någon egen historia om förr i tiden så tveka inte utan skicka iväg ett mail till mig.

PDF-fil