Banvaktstuga i Gånghester

Var och fotograferade denna gamla byggnad i våras och jag tycker det är synd att den bara står på detta vis och förfaller. I stort sett var enda fönster är sönder, därav alla dessa träskivor överfönstren. När jag gick runt och fotografera denna byggnad så såg man att byggnaden är inte alls i dåligt skick utan lite nya brädor och fönster och sedan lite färg så blir den vacker igen.
Jag står vid spåret Alvestabanan när jag knäpper denna bild och bakom mig fanns det två jordkällare som till hörde banvaktstuga. Till vänster om stugan finns Gånghesters gamla järnvägsstation som också står och förfaller. Jag fick förmånen att gå in i dessa byggnader för ett tag sedan och jag blev förvånad hur intakta husen var invändigt och då tycker man att det är konstigt att man bara låter de står på detta vis. Varför inte ordna någon form av träffpunkt i Gånghester för både pensionärer och ungdomar så att det blir utnyttjade, hus mår inte bra att stå tomma då förfaller de ganska så snabbt.

Foto Glenn Murberg 20160524

Man ser här vilket snickeriarbete de lade ner på när det byggde huset. När jag var där och fotade invändigt så såg jag att man hade målat det vita på husen för att man vill att det ska se ut som man har uppsikt över husen men dagen innan så hade Gånghesters gamla station varit utsatt för ett inbrottsförsök.
Tyvärr så vet jag inte så mycket fakta om banvaktstugan så jag efterlyser er som har något att berätta om denna charmiga stuga. Skulle vilja veta när den är byggd och vilken år man slutade att använda den och även om någon har en gammal bild på stugan. Skicka då ett mail till mig, vill ju veta så mycket om denna byggnad som möjligt. Detta är en miljö med två charmiga hus som man bör ta vara på, så har du något förslag vad man ska göra med dessa så maila mig det så förmedlar jag detta vidare för jag tycker att husen ska bevaras. Det var ju för ett tag sedan som en banvaktstuga i Hultafors skulle rivas men där tog en förening över huset och det ska renoveras upp igen och det kan ju vara en idé om dessa hus också att man får ta över byggnaderna och ha lite aktiviteter och kanske en hemvistelse för en hembygdsförening.

PDF-fil