Druveforsvägen 29

Disponentbostaden till Druvefors Wäfveri och den ligger på Druveforsvägen 29. Bilden ska vara fotograferad år 1924. Byggnaden är uppförd på 1890-talet sedan ombyggd år 1944 till mäss för tjänstemän och arbetare. Den är byggt i 2 våningar med inredd vindsvåning, matsalar och klubbrum för tjänstemän och arbetare.
Byggnaden finns fortfarande kvar i dag och står lika vackert där i dag fast utbyggnaden till höger finns inte kvar, gatan har blivit mycket bredare i dag. Stenmuren finns kvar fast ungefär där tanten står är nu en öppning i stenmuren och där har man gjort en trappa och sedan finns där en gammal järngrind. Det är så skönt när man ser hur man bevarar gamla byggnader i Borås och att de används och inte bara står tomma och lämnat till sitt förfall. De som finns i byggnaden nu är Söder & CO. Balkongen finns kvar än i dag också i originalskick och på gamla hus finns det alltid något i smidesväg.
Men förtätningen av byggnader närmar sig de gamla husen på Druvefors också, en stort höghus som i folkmun kallas för ”Tetrapack” och nu bygger man även runt gamla Åkerlunds Spinneri och det ser ut som de bygger väldigt nära det gamla spinneriet, jag har inte varit och sett det på nära håll utan bara när man har passerat på motorvägen. Man måste ta hänsyn till den gamla bebyggelsen och tänka på vad man bygger.
Till slut så vill jag önska alla mina läsare en riktigt God Jul, fast det känns inte som någon jul riktigt och det är väl bara för att snön saknas.

PDF-fil