Allégatan-Lilla Brogatam

Korsningen Allégatan och Lilla Brogatan, vet inte riktigt vilket år bilden fotograferades men slutet av 1970-talet kanske. Skivhörnan som låg i hörnet var man inne och handlade skivor så fort man hade råd. Huset är rivet och ersatt med ett större och modernare hus och apoteket Kronan. Huset efter låg det den skämtaffär som jag tyvärr har glömt namnet på och jag tror att den skämtaffären delade entré med bilskolan som låg där. Jag har för mig att i bilskolans skyltfönster fanns det ett chassi av en bil. Det fanns även en fiskaffär som hette Västkustensfisk och jag har hört att det har berättats om denna fiskaffär att det var långa köer till affären ifrån Allégatan under kriget och sedan hade de rinnande vatten på skyltfönstren.

Foto Glenn Murberg 20161230

Så här ser det ut i dag, var en vända ner till Borås i dag och tänkte att jag lika väl kunde ta bild på hur ser det ut nu. Om vi återvänder till huvudbilden så är även det andra huset där bilskolan låg med adress Lilla Brogatan 36 också borta och det revs så sent som på 2000-talet jag vet inte exakta årtalet men det kan du som läsare vet. Huset ovanför Praktiska bilskolan finns kvar än i dag och högst upp har vi ett parkeringshus.
Ni som läser bloggen kan ni säga när dessa två hus revs så vore det jätte bra, skicka bara ett mail till mig. Jag försöker att dokumentera när husen revs i Borås så man har någonstans där man kan leta när en byggnad försvann. I morgon lördag den 312 december kommer mitt sista blogginlägg för i år och vill passa på att önska alla mina läsare ett Gott Slut av 2016 och ett Riktigt Gott Nytt 2017

PDF-fil