Kvarngatan

Kvarngatan mellan Sparregatan och Arlagatan och kvarteret heter Trappen. Alla fyra husen är borta i dag, jag vet att dom fanns kvar på 1980-talet jag var i det mittersta huset och köpte att ganska stort akvarium, jag tror att det var 1988 eller möjligtvis 1989 och strax efter var husen jämnade efter backen. Vet inte exakt vilket år som rivningen ägde rum och vet inte heller när husen är byggda. Så du som läser bloggen och vet dessa år så skicka gärna ett mail till mig. Jag har fått många mail som har upplyst mig om saker som jag inte hade en aning om och framför allt egna historier som ni har upplevt, jag gillar att läsa det. Jag läser alla mail som kommer in till mig och det kommer ca 8-10 varje dag, har varit lite dålig att svara på dessa men med mitt arbete och renovering hemma så blir det lite snålt om tid men svar kommer.
I dag finns boendet Trappen här på platsen, Kvarngatan går från Söderbrogatan och upp till Arlagatan (nuvarande Kungsleden). Husen var i ganska dåligt skick när jag var där. Så jag kan förstå varför dessa hur revs om alla var i samma dåligt skick som det som jag var inne i. Det var färg som flagnade, brädor som var lösa lite här och där och att det luktade unket, men klart det är som jag säger det finns inga hopplösa fall, allt går att renovera om viljan finns. Men samtidigt förstår jag att det måste till nyproduktion av hus i Borås också men jag är ju den typen som vill spara det gamla och att man ska bevara historien till nästa generation.
Sedan beror ju det på hur man bygger nytt det ska ju passa bra in i miljön också. Ett exempel är Gina Tricot som inte passar in där det ligger mitt emot Sven Eriksons gymnasium. Den skuggar hela Borås när man kommer på motorvägen från Göteborg, den byggnaden har passat bättre in i Viareds industriområde. Däremot tycker jag att nybyggnationen intill Åkerlunds Spinner på Druvefors är ganska så snygga men det är ju som man säger att smaken är som baken.
Bilden är tagen från ett hus på Sparregatan och året vet jag inte exakt men i slutet på 1980-talet skulle jag tro. Även här efterlyser jag rivningsbilder eller om någon har bilder på interiören på husen och samt er egen historia hur det var att leva där förr.

PDF-fil