Norrby Långgata igen

Norrby Långgata från västen på 1950-talet. Här ser vi en trång gata med hus på båda sidor, lite skillnad mot i dag när det är en fyrfilig väg från Alingsåsvägen till Skaraborgsvägen och fick sitt namn Norrbyleden. Alla husen är borta i dag, ser väldigt lugnt och en härlig blandning mellan stenhus och trähus. Skorstenen till hör Konstsilkes fabriker och jag tror att det är den som fortfarande står kvar i dag. En skorsten revs i samband med renoveringen av Konstsilkes fabriker.
Numera ser man intre så många småaffärer som här på gatan, notera den lilla skylten där det står ”Tipsinlämning” sedan fanns det mjölkaffär, fiskaffär, köttaffärer med mera. Gillar idyllen av lugna gatan inte så stressigt som det är i dag. Norrby är ju den stadsdel som har förändrats mest i Borås.

Här ser vi en vy av Norrby Långgata från andra hållet, till höger går Billdalsgatan i precis där det stpr Hildings Bröd på huset. Dessa hus på höger sida finns kvar än idag. Grävskoporna härjade fritt under 1960-talet, då många träkåkar som försvann och ersattes med stora, ja fula hus ta t.ex ”Bananhusen” dom är ju inte speciellt vackra men det behövdes nu bostäder samt lite nytänkande.
Jag själv är uppvuxen på Norrmalm på Vrangelsgatan 9 vid Sagavallen och där bodde jag tills 1980 och då var jag 16 år när vi flyttade högst upp på Liljeberget. Norrmalm har inte förändrats så mycket. Jag flyttade från Borås omkring år 2003 och jag märker att om man inte är så ofta i stan så antingen försvinner det ett hus eller så är det någon staty eller skulptur som poppar upp någonstans. Jag försöker att åka till Borås någon heldag då och då för att fotografera, det är min största hobby att fotografera allt som rör det gamla. Blir lite nostalgisk nu när jag skriver om mina gamla hemtrakter, så det får bli en dag som jag får ”åka” hem och ha kameran med mig och fotografera, det finns ju många minnen som man har där ifrån man är uppväxt. Vem vet det kanske blir ett blogginlägg med lite bilder ifrån mina hemtrakter.

PDF-fil