Vy över Simonsland

En vy över det gamla Simonsland med Konstsilkes fabriker i mitten, som i dag är renoverad nyligen och mycket vacker. Det är en miljö som har ändrats väldigt mycket, man ser hur kvarteret såg ut innan Agamemnon byggdes och rivningarna fortsätter i dag. Jag tycker det är väldigt synd att det blev rivning av biografen Folkan den byggnaden borde ha fått benämningen byggnadsminne. Så mycket marmor som det fanns i denna lokal och när jag var och fotograferade biografen så var den så vacker och välvårdad.

Foto Glenn Murberg 20161010

Se bara hur vackert det både på golv och väggar, det övergår mitt förstånd hur man ens kunde överväga att riva en sådan här inredning. Det var tur att jag tog tag i att bilddokumentera Folkan så att man har bilder som man kan titta på i alla fall. Jag har undrat många gånger hur mycket marmor de hanns och rädda innan grävmaskinerna kom och raserade med sin skopa. Jag vet att ganska många biostolar omhändertogs och ska användas på gamla regementet men det var mycket som blev kvar, tänk om de hade fått mera tid att plocka saker ifrån biografen.

Foto Glenn Murberg 20161010

Undra om man tog tillvara på denna vackra inredning, se bara dessa soffor runt pelarna. Detta är själva väntsalen innan man gick in i biografen, helt underbart vackert. Det vore kul att veta hur mycket man tog tillvara på eller som det mesta ligger i rivningsmassorna. Jag hoppas verkligen att det mesta togs tillvara på. Åter till huvudbilden som jag skrev så är det väldigt mycket som har ändrats på och jag försökte att hitta någon bild som jag fotograferade 2015 när jag var uppe i Carolikyrkans torn men tyvärr så hittade jag inget. Det hade varit roligt att se alla dessa förändringar som har skett på 73 år, bilden är fotograferad år 1944 så det har skett en hel del.

PDF-fil