Sven Eriksonsplatsen 1950

I mitt för blogginlägg så var vi vid Teknis och blickade ut över Krokshallstorget. Denna gång blickar vi emot Parkhotell rakt fram och till vänster ligger Teknis och till höger har vi Molanders konditori. Bilden är fotograferad år 1950, notera de vackra lyktstolparna, tror inte att det finns några sådana kvar i Borås över huvudtaget det är synd att de har försvunnit. Om inte annat så skulle man ha sparat dessa och placerat ut i Ramnaparken. Det finns en gammal lyktstolpe av liknande typ på mitt jobb men tyvärr så står den bara och förfaller.
Tycker det är synd att man inte tar vara på vårt kulturarv och som jag har sagt innan att vi för ej glömma det gamla och måste föra vår historia vidare. Synd att allt det gamla försvinner och nu i dagarna har man börjar riva biografen Folkan med all denna marmor på båda golv och väggar, det sägs att det ska sparas men man vet aldrig vart det tar vägen. Jag var ju inne och fotograferade biografen i höstas och det var väl tur att jag hann dokumentera biografen. Men jag hoppas innerligt att man tar vara på allt som tillhör biografen och sparas detta och ser till att man använder det till något vettigt så att det inte blir ståendes någonstans i något förråd. Jag måste bara få bjuda på en bild ifrån foajén på Folkan.

Foto Glenn Murberg 20161010

Jag förstår inte hur man kan komma på tanken bara på att börja riva ner denna biograf bit för bit. Det är ju lika så med den härliga entrétaket på Österlånggatan, undra hur man ska göra med denna tro? Kommer den bara att hamna i en container med skrot eller kommer man att ta hand om denna också. Det återstår att se, bjuder på en bild på det coola entrétaket också.

Foto Glenn Murberg 20150801

Det har sett så vackert ut innan på kvällarna när det har lyst om detta tak. Men tyvärr så är det släckt för evigt nu om det inte finns någon som tar hand om detta. Nu har jag kommit ifrån ämnet som var från början men ville dela med mig dessa bilder och mina tankar om detta.

PDF-fil