Stora Torget

Stora torget fotograferad ifrån Västerlånggatan runt år 1955. Här ser man vad kalt torget är inte ett enda träd på torget och torgbrunnen är det full sprutt på. Måste säga att Rådhuset i Borås är fruktansvärt snyggt med den vackra entrétrappan och den storslagna entrédörren. Gustav Adolfskyrkan stoltserar vackert uppe vid Sturegatan. Till vänster i bild har vi Handelsbanken och där ser man ett litet vackert smidesstaket, det har jag aldrig sett i verkligheten. Undra när det försvann? Någon av mina läsare som vet när detta lilla staket försvann?
Detta var på denna tid som det var gata runt torget och raggarströget gick runt torget. Än har inte rivningshysterin börjat utan de flesta gamla husen står kvar. Nu ser torget lite mer lummigare ut med träden runt om. Många gånger när jag sitter och tittar på gamla bilder så vill man vara med på den tiden som det begav sig, inte för att det var lättare att leva förr utan får uppleva alla dessa gamla hus som nu tillhör svunna tider. Du som var med på denna tid får gärna berätta din historia hur det var förr i tiden, jag är jättenyfiken och vill lära mig mera om levnadsförhållandena förr i tiden. Det är bara att skicka ett mail till mig och jag är även intresserad av gamla bilder som just du eller din far/mor eller till och med din far- eller morföräldrar har fotograferat.
Jag ska försöka att få komma in Rådhuset och få tillstånd till att fotografera interiören och även gå upp i tornen och fota över centrum. Snart börjar den säsongen att åka ut med kameran, jag ska smygstarta lite på lördag då jag ska åka till f.d I 15 och fotografera Officersmässen och det ska bli kul att få de det. Något annat vore att få fotografera Hemgården och likaså Flaménska gården, så det finns ett antal projekt att klara av i vår.

PDF-fil