Caltex Magasinsgatan

Caltex bensinstation på Magasinsgatan troligtvis är bilden fotograferad i slutet av 1959. Från år 1931 hade Texaco haft en bensinstation på Magasinsgatan och de ersattes år 1957 med en tidtypisk anläggning. Detta skulle vara en hypermodern station där smörj- och tvätthallarna integrerats med huvudbyggnaden och pumparna stod där utan tak. Att pumparna stod där utan tak det gillade inte personalen utan år 1960 kom det upp ett skärmtak. Byggnaden revs 1980 och tomten har stått tom sedan dess utan är en parkeringsplats.
Lite konstigt detta att jag inte kommer ihåg denna station, jag var ju i alla fall 16 år gammal och jag brukade cykla omkring och tigga klistermärken på bensinstationerna men denna har fallit ur minnet helt och hållet. Det kan ju vara så att bensinstationen redan hade lagt ner sin verksamhet. Är det någon av mina bloggläsare som vet vilket år tappen lade ner? Du får gärna skicka ett mail till mig och tala om vilket år som de lade ner.
Det är många bensinmackar som har fått lägga ner och att alla dessa automatstationer har tagit över verksamheten. Förr i tiden så kollade personalen olja och vatten även tvättade rutorna och kollade luft i däcken. Jag pryade som det hette på den tiden i slutet av 1970-talet på Texaco på Skaraborgsvägen och då kollade man olja och vatten m.m men nu är det upp till bilägaren själv att kolla detta i samband med tankningen. Det är som man säger att det var bättre förr men inte allt men mycket var bättre och framför allt bättre service än vad vi får i dag.
Jag efterlyser fortfarande bilder av er läsare som ni eller era mor/farföräldrar har fotograferat som jag skulle vilja låna och scanna av. Även era egna berättelser om er uppväxttid i det gamla Borås och jag kan säga att min mailkorg fylls med era berättelser och det är så intressant att få läsa om era upplevelser och missöden. Fortsätt att maila in till mig. Ni som läsare detta gå gärna med i Facebookgruppen Gamla Borås och ta del av en massa gamla bilder över vår stad.

PDF-fil