Nedre delen av Skogsbackegatan mot Billdalsgatan

Nedre delen av Skogsbackegatan mot Billdalsgatan
En svunnen tid från det gamla Norrby Skogsbackegatan ner mot Billdalsgatan som i dag inte finns något kvar av i dag. Jag var på och fotograferade den tomma kullen på Skogsbacken den 7 mars 2013 och det finns lite trappor enstaka husgrunder och ett järnstaket kvar. Jag vet inte varför jag fascineras av just denna del av Norrby och jag vill veta mera om själva husen och även ni som bodde här. Tycker dessa hus ser så charmiga ut på något vis och tänk om man kunde ha fått chansen att få fotodokumentera dessa hus innan de försvann.

Foto Glenn Murberg 20130307

Här är Skogsbackegatan fotograferad 2013 fast åt andra hållet och här gapar det tomt finns inte mycket som talar om att det har stått hus här för 50 år sedan. Det är lite kul att det finns lite rester kvar av husen som visar att denna del av Norrby har varit bebodd. Du som har egentagna bilder på Skogsbackeområdet, det kan vara ett gammalt fotoalbum som dina mor- eller farföräldrar, ja till och med din farfar eller morfars album, ja hör av dig till mig via mail.

Foto Glenn Murberg 20130307

Här har vi järnstaketet som fortfarande finns kvar uppe på Skogsbacken, nedanför detta staket finns i dag Västra Nygatan. Jag sitter här och undrar hur gammalt detta staket är och att man borde röja lite och frilägga staketet så man ser det bättre för det är underbart vackert. Något som man bör göra är att man röjer lite på kullen och frilägger lite husgrunder för att en gata är helt borta behöver man inte dölja resterna efter detta, vi ska inte blunda för vår historia utan vi ska vara stolta över den. Jag kommer att försöka att göra ett nytt besök här på Skogsbacken och ser om jag kan fotografera de husgrunder som finns här. Har du som läsare något att berätta om denna del av Norrby så är du välkommen att skicka mig ett mail.

PDF-fil