Trafik vid Krokshallstorget 1962

En bild över Krokshallstorget och den är fotograferad år 1962 och då var det full fart på torghandeln. Undra om det kan vara en lördag eller söndag eftersom det är så mycket folk på torget. Lägg märke till den roterande reklampelaren i höger bildkant, undra vart den tog vägen men troligen blev väl den slängd någonstans. Carolikyrkans torn spirar stolt upp i höjden, jag har funderat många gånger på hur vacker kyrkan kunde vara om den vore vit i stället för grå. Tänk vad den skulle lysa upp sin plats i Borås om den vore vit, kanske något för Svenska Kyrkan att fundera på.
I dag är Krokshallstorget en parkeringsplats och en restaurang ligger i denna ände av torget. Längst bort ser vi Borås Wäfveris lagerbyggnad och det dröjer nog inte länge innan den byggnaden är borta också, nu när de ska börja bygga om Wiskaholm där Borås Wäfveri hade sitt huvudkontor. Wäveriets huvudkontor är en vacker byggnad för följer Viskans sväng och jag hoppas att man renoverar och bygger om denna byggnad varsamt. Sedan har man läst att man även vill bygga bostäder på Krokshallstorget men man får tänka på att det försvinner parkeringsplatsen och sedan all den grönskan som finns på torget i dag. En stad måste ha sina gröna träd på sommaren för att kunna andas, så vi får hoppas att torget förblir som det är i dag.
Är du intresserad av gamla bilder av Borås, gå med i Facebookgruppen Gamla Borås där finns det en massa bilder och även historier om Borås. Du kanske vill dela med dig om du har bilder på det gamla eller om du vill dela med dig en historia som du varit med om. Efterlyser dina egentagna bilder på gamla Borås som jag skulle vilja låna och scanna av. Håller på att göra en hemsida om det gamla Borås och behöver bilder som jag kan få använda, har du det liggandes i en byrålåda och vill låna ut dessa så är det bara att maila. Jag står för alla utgifter om du skulle behöva skicka bilderna, det kan vara negativ, pappersbilder eller diabilder. Efterlyser även personaltidningarna Ryostoff och Bomull som jag gärna skulle vilja låna. Det är bara att höra av dig via mail eller om du har någon annan fråga så är det bara att skicka ett mail.

PDF-fil