Fjärrbusstationen

Lilla Annelund mitt i bild och fjärrbusstationen nedanför och bilden är ifrån mitten av 1940-talet. I vänster bildkant är det Fabriksgatan som gåt upp mot Allégatan. Det syns på bilden är det är fotograferat under kriget eftersom bussarna har gengasaggregat. Det är lite skillnad mot var det ser i idag. Bilden ser så fridfull ut, idag är det massor av trafik på denna plats, samt att statyn Pinocchio står där Lilla Annelund är på bilden.
Dungen bakom Lilla Annelund är i dag Annelundsparken. Vet ej när dessa hus försvann men vet du som läser detta får gärna maila mig om du har något att berätta. Likaså när fjärrstationen när den försvann och flyttade till Centralplan. Jag tar emot alla berättelser från er läsare, det är alltid roligt att lära sig mera om gamla Borås. Jag var ju liksom inte med på denna tid.
Det finns många gamla hus på vänstersidan av bilden och tyvärr så kan jag inte tala om vilka hus som är borta och vilka som finns kvar i dag. Det är mycket som har försvunnit från vår gamla trästad som den en gång var. En del rivningar kan vara nödvändiga men jag tror att det hade gått att behålla mera gamla trähus i centrum och renoverat dessa till dagens standard. Titta bara på Alingsås där är det de låga trähusen som dominerar centrum och alla de mysiga bakgårdarna. Varför kunde inte Borås gjort likadant, det är ju den stora frågan. Att fotografera alla gamla trähus i Borås går ganska fort men om man skulle göra det i Alingsås så tar det ett par dagar. Jag förstår inte detta med denna rivningshysteri som var på 1960-, & 1970-talet.

PDF-fil