Wiskastrands Wäfveri

Wiskastrands Väfveri var ett av det första större väveriet i Borås och de byggde som industribyggnad vid Viskans strand redan år 1876. Byggnaden är byggd i natursten i sockelvåningen och det avslöjar att byggnaden är gammal. Byggnaden står fortfarande kvar på samma plats och tillhör Viskastrandsgymnasiet sedan år 1996 och ser i stort sett likadan ut i dag fast den vackra utbyggnaden mot Viskan är Borta i dag, lite synd att den är borta tycker att den är väldigt pampig.
Jag var och fotograferade lite olika byggnader i Borås 2015 och bland annat denna byggnad och då gick jag och funderade vad det var för något som hade varit där vid långsidan. Så när jag kom hem så bläddrade jag igenom alla mina bilder och hittade då denna bild.

Foto Glenn Murberg 20150926

Så här såg byggnaden ut år 2015 sett ifrån Skaraborgsvägen och man ser tydligt att det har varit en utbyggnad på sidan. Lite synd att man inte försökte att göra i ordning väggen så att den skulle se ut som den övriga väggen. Men det är roligt att en byggnad som är 141 år gammal finns kvar i dag och att den används dagligen samt att den inte är ombyggd som man inte känner igen den.

Foto Glenn Murberg 20150926

Slänger in en bild på framsidan också för jag tycker att byggnaden är värd att visas upp och är i bra skick. Sitter här och funderar när den utbyggnaden försvann, är det någon är mina bloggläsare som vet när utbyggnaden revs? Det vore kul att få veta när den försvann och likaså varför man rev den, kan det kanske ha varit för att den var i för dåligt skick att spara den. Men vet du när den revs så skicka ett mail till mig. Det kanske någon som läser denna blogg som har minnen här ifrån som kanske jobbade här så får du gärna höra av dig.

PDF-fil