Hallbergsgatan 10

En kö utanför Guldfynd på Hallbergsgatan skulle tro att det är på 1960-talet. Först trodde jag att det var att Guldfynd hade öppnat sin butik men har fått reda på att det var Sonja Stjärnqvist som besökte Borås. Vet inte exakt när byggnaden är byggd men skulle tippa på i slutet av 1800-talet och glädjande nog så finns byggnaden bevarad än i dag.
Det har funnits en hel del affärer här på Hallbergsgatan 10-12 bland annat, A Johansson & Co Charkuteriaffär, Rudolf Johansson rak- och Frisörsalong, Varuhuset Skandia Bosättningsaffär, Wigelius Damsalong m.m. Troligtvis är detta en söndags förmiddag och ganska mycket folk ute.

Foto Glenn Murberg 20150801

Så här ser fastigheten ut i dag, jag fotograferade den år 2015 när jag var en heldag i Borås och fotograferade de gamla husen som fortfarande finns kvar. Man ser att det inte är något speciellt som man har ändrat på utan det ser nästan likadan ut i dag. Sitter här och funderar samtidigt som jag studerar den nya bilden, jag har tidigare bloggat om Anderson & Ström där jag skrev att hela huset är ett nybygge men jag tror att tegelväggen tillhör den gamla ursprungliga byggnaden. Huset vägg i vägg med gamla Anderson & Ström är också ett vackert trähus och gamla trähus har vi inte så mycket av i Borås.
Utan nu när man bygger så är det så konstig form och utseende på byggnaderna man tycker liksom att man ska bygga så att det passar in i miljön och intill liggande hus. Men man börjar väl bli för gammal att tycka så. Man kan ju börja och fundera på vad de nya arkitekterna tänker på egentligen när de ritar nya byggnader, eller har inte de gamla arkitekterna lärt ut sin konst att rita vackra och stiliga byggnader. Det är i alla fall inget som har gått i arv bland kollegorna.

PDF-fil