Borås Nyheter

Detta inlägg som jag gör i dag är nummer 500 sedan jag började i april år 2015 och tiden går fort när man har roligt och framförallt när man får syssla med det man tycker om. Det är väldigt roligt med alla mail som jag får från er läsare och även tips om gamla kulturminnen. Alla tips som jag får är välkomna och jag efterlyser fortfarande om någon har personaltidningen Bomull som Borås Wäfveri och personaltidningen Ryostoff som gavs ut av Rydboholmsbolaget. Sedan är jag ute efter rivningsbilder ifrån kvarter Balder och Midas vid torget och även när man rev stadshotellet efter branden, har du något av detta hör gärna av dig med ett mail. Nu till dagens blogginlägg.
Borås Nyheter låg på Stora Brogatan och Stengärdsgatan och bilden är fotograferad omkring år 1933. Borås Nyheter är grundad år 1922 och aktiebolag från samma år med redaktör Rolf Stille. En vacker byggnad som inte finns kvar i dag utan är ersatt med ett mycket modern stenhus men jag gillar dessa små trähus. Hela tekniska personalen poserar utanför redaktionen.
Stora Brogatan är den gatan till vänster och ungefär en 30 meter går Kungsgatan och gatan till höger är Stengärdsgatan och det är den gatan som fotografen står på.

Så här såg det ut år 1933 Stora Brogatan upp mot Gustav Adolfskyrkan och Stengärdsgatan vid lyktstolpen och där ser vi skylten med Borås Nyheter. Fotografen har Sandgärdsgatan bakom sig och flaggstängerna antyder att bilden är fotograferad i samband med Boråsutställningen år 1933. Borås Nyheter lades ner år 1951. De enda byggnader som står kvar i dag är ju självklart Kyrkan och sedan det stenhuset till vänster annars det andra rivet och ersatt med nya byggnader.

PDF-fil