Vyer över Borås

Foto Glenn Murberg 20171013
Igår fredagen den 13:e oktober passade jag på att knäppa lite kort över Borås samt höstens vackra färger. Jag började stega upp för alla trapporna i vattentornet och fotade över Borås, jag hade tur att det var ett sådant underbart väder. Passade på att fotografera själva tornet invändigt och det är en välbyggd byggnad men den behöver lite omvårdnad.

Foto Glenn Murberg 20171013

Sedan blev det en vandring ner till Stora Torget och Rådhuset och fick tillträde till det ena tornet och fotografera över Borås. Sedan gick jag på alla dessa ytor inne i Rådhuset där allmänheten får gå och det blev en hel del bilder. Rådhuset är så underbart vackert med alla dessa målningar och valv.

Foto Glenn Murberg 20171013

Nästa anhalt blev tornet i Carolikyrkan och gå i alla dessa trappor ända upp till toppen av tornet kändes lite i benen. Först började det med dessa stentrappor som stegen var lite olika höga och sedan blev det trätrappor tills man kom fram till kyrkklockorna. Sedan var det ännu mera trappor att ta sig upp på.

Foto Glenn Murberg 20171013

Tillslut så var det bara en lång trätrappa upp och så stod man där på toppen precis under korset så långt man kunde komma upp i tornet. Det var en fantastisk upplevelse att äntligen fått komma dit upp och det var värt besväret med jag fick väldigt trötta ben.

Foto Glenn Murberg 20171013

Det var en otrolig känsla att stå där på toppen och blicka ut över Borås och speciellt när man ser alla dessa färger som hösten bjuder på.

Foto Glenn Murberg 20171013

Denna blogg blir lite speciell mera som en bildblogg men jag vill dela med mig med några bilder av alla de bilder jag tog. Lite spännande att komma upp en byggnad så högt upp och som även är Borås äldsta byggnad.

Foto Glenn Murberg 20171013

Jag hoppas att ni kan orientera er på bilderna, det kan bli lite rörigt men det finns minst en gammal byggnad som är med på dessa bilder.

Foto Glenn Murberg 20171013

Här på denna bild ser vi Tokarpsberget och Högskolan till vänster. Man ser på bilderna att det är mest lite högre hus än vad det var förr i tiden och numera blir det mer och mer höghus som blir de nya landmärkena.

Foto Glenn Murberg 20171013

Här kommer den sista bilden och man ser hur högt det är ner till marken. Till sist måste jag tacka Fredrik, Jaan och Lennart på Borås Stad för de hade tid att ta emot mig. Även ett stort tack till Benny Ohlsson vaktmästare vid Caroli kyrka som kunde ta emot mig med ett sådant kort varsel, Benny och jag fick en trevlig pratstund uppe i tornet.

PDF-fil