Byggandet av Liljeberget 1960-tal

Här är man i fullgång av att bygga Liljeberget på 60-talet och i samband med detta förstörs en lantidyll. Jag är uppvuxen vid Sagavallen från början men vi flyttade till Liljeberget 1980 och har som sagt hör talas om dess smeknamn som ”knivahugget” och man blir ju nyfiken på hur området såg ut länge tillbaka i tiden. Du som läser denna blogg och har bilder innan den nuvarande bebyggelsen kom till, du får gärna höra av dig till mig. Jag har tidigare berättat att jag håller på att samla in material om Borås för att kunna göra en hemsida och då behöver jag få använda gamla bilder. Det gäller även samma med Riddargränd och även om det har funnits någon bebyggelse på själva Tokarpsberg. Eller om du vet någon torpruin som finns i skogarna runt Liljeberget ner mot Kypesjön får du gärna dela med dig. Jag är ute ganska så mycket och fotograferar både forn- och kulturminnen i våra skogar och det vet ni nog nu.
Det är likaså med Wrangelsgatan som jag bodde innan efterlyser jag äldre bilder som jag får använda och även historier om allt de gamla är jag nyfiken på, det fanns ju en hel del affärer runt om Sagavallen och jag kommer ihåg en del i alla fall.
Detta inlägg blev mera som en efterlysning men som ni vet nu så är jag nyfiken på allt det gamla och vill bara veta mera om sakerna samt att se bilder. Men som sagt hör av er till min mail om ni har bilder.

Foto Glenn Murberg 20180119

Det är en fantastisk utsikt från Tokarpsberg och denna bild fotograferade jag den 19 januari 2018 men man borde röja lite runt om så man kan njuta mera av utsikten. Det finns 3 utsiktspunkter vad jag vet i Borås och det är Ryssby, Rya Åsar och Tokarpsberg. Det finns en typ av bunker eller vad man ska säga på toppen och någon som vet mera om detta?

PDF-fil