Sagavallen

Sagavallen
Nu är jag tillbaka till mitt barndomskvarter på Norrmalm, bilden är ifrån 1940-talet och här har man spelat mycket fotboll när man växte upp. Det var lite matcher då och då på denna uppförplan och det var Palmia som spelade här. Nu har man tagit anspråk på planen när man byggde det nya dagis och dess parkeringsplats, så fotbollsplanen har blivit mycket mindre.

Foto Glenn Murberg 20181117

Så här ser det ut i dag, denna bild fotograferade jag den 17 november 2018 och då ser man hur mycket det har försvunnit av fotbollsplanen. Det verkar som att fotbollsplanen ska vara kvar i den storleken som den är nu, sedan vet jag inte hur flitigt den kommer att användas. Men när jag var liten grabb så var det alltid spel på planen.

Foto Glenn Murberg 20181117

Här är en bild som visar husen på Wrangelsgatan och på den gatan är jag uppvuxen och på ”kullen” som vi kallade den där åkte man skidor och pulka sedan på våren och sommaren så byggde man koja. Jag minns även att mina föräldrar hade typ en kolonilott på kullen där det fanns både krusbär, vinbär och dom odlade potatis och grönsaker. Just nu när jag sitter och skriver detta så blir man alldeles nostalgisk och jag får nog åka dit snart och dokumentera mina gamla marker. Det var så mycket man gjorde när man var mindre, bland annat hade man det obligatoriska grankriget efter jul när alla slängde ut sina julgranar. Man stal granar ifrån andra som samlade ihop för man ville ha mest. Det var faktiskt rätt så kul men idag håller inte man på med sådant. Sedan var man mycket uppe på Liljeberget där man klättrade upp på Tokasberg och om man tänker efter så var det ganska så farligt att klättra där men det var ju häftigt. Jag bodde på Wrangelsgatan 9 från 1966 då jag var två år gammal och vi flyttade därifrån 1980 upp till Liljeberget. Ja det var en liten historia om min uppväxt.

PDF-fil