Sparregatan 2

En vintrig bild omkring 1900-1910 på Sparregatan 2 och på den här tiden var barnen ute när det fanns snö ute. Det är lite skillnad mot var det är i dag. Jag minns själv när man var ung i slutet av 1960-talet och början på 1970-talet då var man ute hela dagarna när det fanns snö och det var det bästa man visste. Man gick ut tidigt på förmiddagen och var ute tills det mörknade men i dag sitter man helst inne och spelar tv-spel.
Denna gamla byggnad finns kvar än i dag och vet inte exakt när det är byggd men 1800-tal är det är inte sönder renoverat utan lika vackert fortfarande. Jag har som sagt inga uppgifter om byggnaden men du som läser min blogg kanske kan bidra med lite historia om byggnaden och ni kanske har fler äldre bilder och kanske någon interiör bild det skulle jag uppskatta, det är bara att skicka ett mail gamlaboras@murberg.se


Foto Glenn Murberg 20150801

Denna bild fotograferade jag år 2015 då jag var på en stadsvandring och tog bilder på de gamla byggnaderna och byggnaden ser ungefär likadan som den gamla bilden förutom hörnet där balkongen är borttagen. Jag har tänkt göra en ny stadsvandring nu till hösten och då tänkte jag fotodokumentera de gamla byggnaderna i Villastaden och även ut efter Kungsgatan. Det finns ju även lite gamla hus kvar även på Norrby fast de är väldigt få.

Foto Glenn Murberg 20150801

De gamla byggnaderna är byggda så vackert med alla dessa delade fönster och alla trädetaljerna ovanför fönster och dörrar. Det ser man inte på dagens nyproduktion utan där är det bara släta väggar. Jag föredrar helst byggnader som är byggda i trä än i betong för de ser mer levande ut och framför allt mycket vackrare att se på. Vi ska vara rädda om våra gamla byggnader de få som finns kvar. Jag tror att det är dags att man gör en inventering på Borås gamla byggnader och sedan måste vi göra ett bevarandeprogram för dessa så att de inte försvinner.

PDF-fil