Åhaga Verkstäder

En bild över Åhaga verkstäder och Alvestabanan i bakgrunden och i dag är husen borta vid banan och hela om rådet ser annorlunda ut men Åhaga Verkstäder är renoverat och bevarat. Fast det är många hus runt om verkstaden som är jämnat efter backen och alla spåren är upptagna och området består av en stor parkeringsplats. På denna tid som bilden är fotograferad är det mycket aktivitet runt verkstaden, tyvärr så vet jag inte vilket år som bilden är fotograferad men det kanske du vet som läser mina blogginlägg. Vet du mer om denna bild så skicka gärna ett mail till mig.
Jag tycker det är bra att man spara dessa gamla industri- och verkstadsbyggnader och bevarar dom så kommande generation av Boråsinvånare får se dessa och det är likadant med lokstallarna vid Borås övre station, Borås nedre station och lika så med lokstallet som Ramirent ligger vid Hållingsgatan som är renoverade. Jag hoppas verkligen att renoveringen kommer igång av lokstallarna vid Borås nedre station och där finns även vändskivan kvar och det är stor vikt att man bevarar denna tycker jag.
Jag tycker att alla gamla industri- och verkstäder är spännande att dokumentera och se hur de är byggda och alla de små vackra detaljerna som dagens moderna byggnader saknar. Tänk bara vilken historia de bär inom väggarna och lika så om bara väggarna bara kunde tala. Har du som läser min blogg någon historia inom verkstad- och industri får du gärna höra av dig till mig och likaså om du har gamla bilder så skicka ett mail till mig. Som jag tidigare har skrivit så bygger jag en sida på min hemsida om gamla Borås och håller på att samla material som bilder och historier.

PDF-fil